Jönköpings kommun

• Bibliotek

EDs skolbibliotek ligger centralt placerat och har öppet varje skoldag. På skolbiblioteket kan du få hjälp av skolbibliotekarier eller sitta och studera vid studieplatserna.

• Elevhälsa

EDs skolsköterskor och kuratorer finns alltid till hands när du vill ställa frågor, få hjälp med problem eller bara vill prata av dig. För att få det pedagogiska stöd du behöver kan du vända dig till specialpedagog eller speciallärare.

• Elevinflytande och förväntningar

Som elev ska du kunna påverka din skolvardag tillsammans med dina lärare. Det handlar till exempel om lektionernas upplägg och innehåll samt vilka arbetssätt som används. Likaså är det viktigt att du som elev vet vilka förväntningar som sätts på dig samt vad du kan förvänta dig av EDs lärare.

• Restaurang och cafeteria

Skolmaten på ED är omtyckt och du som elev ges möjlighet att påverka den genom matrådet. De flesta måltider lagas från grunden och vi erbjuder dagligen alternativa rätter.

• Stipendier och utmärkelser

ED är möjligheternas skola. Förutom vårt breda utbud av gymnasieutbildningar försöker vi leva upp till att skapa möjligheter för dig som elev på olika sätt. Detta genom att erbjuda olika typer av stipendier, certifieringar, VO- och Teknikcollege med mera.

• Studievägledning

Har du funderingar kring ditt gymnasieval eller vill veta mer om vad du kan göra efter gymnasiet?

• Vår historia

Erik Dahlbergsgymnasiet grundades 1949 under namnet Tekniska Gymnasiet och skolans fokus låg länge på just tekniska utbildningar. Efter hand blev utbildningsutbudet större och bredare och år 1970 beslutade man sig för att byta namn till Erik Dahlbergsgymnasiet efter Erik Dahlberg som var en svensk greve , militär , arkitekt och ämbetsman .