Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Inriktning Samhällsvetenskap

Du som går inriktning samhällsvetenskap på ED fördjupar dig särskilt i frågor som rör internationella relationer och hur vi kan skapa ett samhälle för framtiden.

Du som går inriktning Samhällvetenskap på ED kommer få en chans till djupare förståelse inom ämnen som historia och religion, samt även kurser som Internationella relationer och Politik och hållbar utveckling.  

Förutom lektioner i klassrummet får du som elev möjlighet till olika lärorika studiebesök. Är du en person som vill lära dig mer om globaliseringen som sker runt om i världen eller vill du kunna se kopplingarna mellan historiska händelser som påverkat dagens samhälle. Inom inriktningen är möjligheterna oändliga. Inom inriktningen läser du vidare i programfördjupningen Framtidens samhälle.

I programfördjupningen Framtidens samhälle fokuserar vi på
det som händer runt omkring oss och som påverkar våra och andras liv. Framtidens samhälle förändras ständigt. Sanningar som gällt hittills är därför inte längre givna. Kinas och Indiens utveckling kan till exempel påverka oss lika mycket som den i länder som ligger mer nära.  I Sverige och i resten av världen förbrukar vi också allt mer av jordens resurser. Att kunna verka i en sådan verklighet kräver förståelse för hur det alltmer globaliserade samhället fungerar. Hur kan vi med hjälp av kunskaper om vad som hänt hittills skapa ett hållbart samhälle för framtiden? Frågan är central i programfördjupningen och därför läser du kursen Internationella relationer, som handlar om globala relationer mellan stater och andra aktörer. Du läser också Politik och hållbar utveckling, som handlar bland annat om hur vi idag och imorgon kan skapa ett långsiktigt hållbart samhälle.
Programfördjupningen innehåller även möjligheten att själv välja en kurs. Där kan du t ex välja att läsa mer historia eller engelska. Tanken är att du ska ha en möjlighet att anpassa fördjupningen till dina egna önskemål.

Efter studenten är målet att du ska vara förberedd för fortsatta studier på högskola och universitet.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats