Erik Dahlbergsgymnasiet
facebook
Jönköping kommun
Program
twitter
instagram

Efter gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bra biljett till framtiden. Du får behörighet till ett stort antal högre utbildningar.

Tänkande, kreativa och kunniga människor kommer alltid att behövas. SA ger dig verktygen och behörigheten!

Du kan till exempel efter SA bli/jobba som arbetsterapeut, beteendevetare, fritidsledare, informatör, internationellt arbete, journalist, jurist, lärare, militär, personalvetare, polis, politiker, präst, sjuksköterska, väktare - om du gått inriktning beteendevetenskap.

Eller som ekonom, fritidsledare, informatör, internationellt arbete, journalist, jurist, lärare, marknadsförare, militär, personalvetare, polis, politiker, präst, psykolog, sjuksköterska, väktare - om du gått inriktning samhällsvetenskap.

På högskolan kan du läsa ettåriga utbildningar inom matematik, naturvetenskap och teknologi för att komplettera din behörighet så att du kan läsa vidare inom de tekniska och naturvetenskapliga högskoleutbildningarna.

Du kan även söka mer yrkesinriktade utbildningar inom Yrkeshögskolan som t ex  inom turism, ekonomi, media.

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan

Röst om SA

"SA på ED var ett självklart val, då programmet rymmer mina ämnen. Jag tyckte det var intressant att få lära sig om länders utveckling och hur internationella organisationer jobbar. Under min ED-tid gjorde vi ett internationellt utbyte, gentemot Berlin, som jag såg som en stor fördel. På ED lärde jag mig även att vara källkritisk. Efter tiden på ED utbildade jag mig till officer och sedan vidare till beteendevetare. Idag jobbar jag som utvecklingsstrateg på en myndighet som heter Krus. Jag ser att jag även i framtiden kommer bidra till samhällsnyttan genom att ha ett statligt yrke. Jag gillar tanken på att det jag gör bidrar till allas bästa!"

STAFFAN JOHANSSON, SA 2001

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats