Skol-SM i kyl-och värmepumpsteknik

Den 6-7 maj hölls Skol-SM i kyl-och värmepumpsteknik. Årets värdort var Jönköping och Erik Dahlbergsgymnasiet och skolor från hela landet deltog.

Den 6-7 maj hölls Skol-SM i kyl-och värmepumpsteknik. Årets värdort var Jönköping och Erik Dahlbergsgymnasiet. Skolor från hela landet deltog och varje skola valde ut 2 elever i årskurs 3 som läser kyl-och värmepumpsteknik som fick tävla i Skol-SM.

Arrangör för tävlingen var Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Alla deltagare tävlade under första dagen den 6 maj i ett teoretiskt prov samt ett kortare praktiskt moment. Den 7 maj tävlade de elever som gick vidare från första dagen i olika praktiska moment.

Petter Gustafsson VF16B på ED kom tvåa i Skol-SM i kyl-och värmepumpsteknik och blev därmed intervjuad i SVT:s lokala nyheter. I samband med detta skrevs en artikel om bristen på kyl-och värmepumpstekniker och varför dessa behövs.

Läs hela artikeln här>>länk till annan webbplats

Mvh Emmelie