ED elever på utbytesvecka på Teneriffa

Tio elever som läser spanska steg tre var på utbytesvecka i Santa Cruz på Teneriffa v.12. Utbytet är med elever som studerar på gymnasiet La Salle.

Eleverna fick under första dagen en rundtur på skolan och de fick också se var de spanska eleverna samlas för att hedra skolans helgon La Salle. På skolan har de bland annat haft lektion om Teneriffas natur med både djur och växter som är speciella för just ön/öarna. De har även fått följa med spanjorerna på en av deras lektioner. En av dagarna fick de dessutom testa på yogaformen ”Hara”. Förutom att besöka skolan och se likheter och skillnader mellan den spanska och svenska skolan har eleverna även fått se flera olika sevärdheter. De besökte utsiktsplatsen Mirador de jardiner över La Laguna och Anaga som är ett biosfärsområden som är cirka 1/7,5 av hela Teneriffa och tittade på den gamla urskogen. Efter Anaga fick de en filmvisning om hur det såg ut förr i tiden i biosfärsområdet. De besökte berget Taborno, och en dag fick eleverna en guidad tur i ett gammalt kloster. Eleverna besökte även vulkanen Teide där de fick information om dess historia.

Förutom att lära sig om den spanska skolan och Teneriffas kultur och sevärdheter fick eleverna möjlighet att umgås med sin spanska värdfamilj, tillsammans besökte de bland annat Canary Jump där de testade studsmattor och hinderbanor, badade och solade vid stranden Las Teresitas och gick tipspromenad i Santa Cruz. Sista dagen anordnade skolan en avslutningsceremoni för alla svenska elever där de fick ett diplom från denna resa.

Lärare och elever som besökte Santa Cruz har alla haft en trevlig och givande resa. Eleverna har lärt sig mycket om den spanska skolan och om Teneriffa och dess kultur och natur. Denna vecka besöker de spanska eleverna ED.