Designtävling för TE-elever

Ett trettiotal elever från TE på ED samt Brinellgymnasiet (Nässjö) deltog i mars i en designtävling anordnad av Nässjöföretaget Älskaplåt.

Foto: Älskaplåt

Nässjöföretaget Älskaplåt anordnade i mars en designtävling för gymnasieelever från ED samt Nässjö. Uppdraget i tävlingen var att skapa inredningsdetaljer för varumärket. Den enda regeln var att produkten skulle vara i plåt – och genomförbar såklart. Elevernas bidrag i tävlingen bestod av hyllor, nattduksbord, fågelhus, ljusstake, kakfat, och en klocka.

TE-läraren Anne kommenterar designtävlingen:

–Det här är ett jättebra sätt att ge elever möjlighet att få skapa något på riktigt. Som elev växer man väldigt mycket när man får presentera sina produkter för ett företag och få feedback på det man har gjort.

I tävlingen kom ED-eleven Ninni på tredjeplats efter att ha designat och tagit fram en ljusstake.

Här kan du läsa mer om Älskaplåts designtävling >>länk till annan webbplats