Forskarvecka för NA-elever

NA-tjejerna Ellinor och Carolina deltog i somras i Karlskogas forskarskola. Forskarskolan vänder sig till NA- och TE-tvåor.

Forskarskolan i Karlskoga erbjuder varje sommar ett begränsat antal gymnasieelever, som går i tvåan på NA eller TE, att delta i ett naturvetenskapligt sommarläger under en vecka (i år 30/7-5/8). Från ED deltog i år NA-tjejerna Carolina och Ellinor. De fick under veckan undervisning av doktorander. I och med det så fick de även en känsla för hur universitetslivet som student kan vara. De gjorde ett naturorienterat vetenskapligt arbete, med såväl praktiska inslag som att arbetet sammanfattades i en rapport i slutet av veckan. Åter på ED är det två väldigt positiva tjejer som nu just börjat trean på NA:

-”Det var en jätterolig vecka. Vi upplevde det som att vi verkligen gick på universitetet. Undervisningen låg på en hög nivå och skolarbetet var riktigt svettigt. Vi jobbade nog med uppsatsen fram till sista minuten innan deadline. Vi fick verkligen mycket med oss från den här veckan!”, så sammanfattar Carolina och Ellinor sina upplevelser från forskarveckan i Karlskoga.

Läs mer på www.fsik.selänk till annan webbplats