VFU-student

VFU-student är en lärarstuderande som gör sin praktik.

Här berättar några VFU-studenter hur de upplevt sin tid på ED samt vad de har för framtidsplaner.

"Min VFU-period på ED har varit väldigt lärorik, rolig och utvecklande. Min handledare hjälpte mig att tydligare förstå lärarens roll i klassrummet, skolan och samhället. Men det bästa under VFU:n var när jag fick hålla egna lektioner och verkligen få kontakt med eleverna. Jag gick själv på ED under gymnasiet och har nu fått uppleva ED från två sidor; som elev och som lärare. Detta gör att jag blir mer säker på att ED verkligen är möjligheternas skola, för här fick jag möjlighet att växa, utveckla mig och komma närmare min dröm."

WINDY DANIEL, ENG/REL 2018, VFU II

"Det finns flera anledningar till att jag väljer att läsa till lärare. Den främsta anledningen är att jag vill ha ett jobb där jag träffar mycket människor. En annan anledning till att jag vill läsa till just lärare är att det verkar vara ett jobb där man har en stor frihet och där ingen dag är den andra lik.
Det är svårt att välja ut en specifik sak som varit bäst under min VFU på Erik Dahlbergsgymnasiet eftersom allting har varit så bra. Jag blev väl mottagen av både lärare och elever, eleverna som jag mötte var väldigt studiemotiverade och ambitiösa. Min handledare var också helt fantastisk och tog sig verkligen tid att prata med mig, svara på alla mina frågor och ge mig massvis av värdefulla tips som jag kommer bära med mig i framtiden."

FILIP JOHANSSON, SAM/ 2018, VFU I