Elevröster 2018

Här kan du läsa vad sex elever tycker om ED som sitt gymnasieval, samt var de ser sig i framtiden.

” Jag har hört väldigt positivt om skolan, speciellt att de har väldigt bra lärare. Jag valde VO för jag är väldigt intresserad av vård- och sjukhusämnena. När jag började på ED hade förväntningar att träffa nya vänner och lära mig nya saker, andra ämnen än de vi har på grundskolan och att ha kul Jag tänker läsa vidare till sjuksköterska och arbeta på sjukhus i framtiden.

IDA SANDAHL, VO 2018

” ED kändes lite mer seriöst än andra skolor. Det jag hade sett var att meritvärdena var högre på ED och då tänkte jag att det blir mer seriösa lektioner. Folk som vill lära sig och det blir då förmodligen lite högre nivå. SA är väldigt bra högskoleförberedande program. Det är svårt och det är mycket plugg, men det är enligt mig värt det i slutänden. Just på ED är SA extremt bra. Jag hade hört att det är väldigt bra lärare och bra mat och det tycker jag är viktigt.

JACOB ANDERSSON, SA 2018

” Hör att det är mycket bra på ED och höga studier och framför allt fanns det ju VVS här och det är det jag var inriktad på från början. Inom VVS finns det mycket jobb och det verkar intressant och folk jag känner säger att det är nästan nya arbetsuppgifter varje dag. Jag tycker att det är bra att gå på ED och jag lär mig att bli en skicklig VVS: are. Vi har på ED har bra lokaler och trevliga och bra lärare. Det känns inspirerande och bra. Efter skolan vill jag börja jobba och flytta hemifrån.

DENNIS WALKENDORFF, VF 2018

” Jag hade bara hört gott om ED och Ekonomiprogrammet på ED passade in med mina intressen och ambitioner. Ekonomi har alltid intresserat mig och jag har hört mycket gott om av äldre kompisar. Det är väldigt roligt att gå på ED och det har varit lärorikt. Mycket varför jag valde just ekonomi på ED det där med fadderföretag, då vi en dag i veckan spenderar vår tid på ett företag. Efter gymnasiet vill jag plugga vidare till civilekonom och efter det starta mitt egna företag i första hand.

JOEL SVENSSON, EK 2018

” Det som fick mig att välja natur på ED är att jag hört mycket bra om NA på ED och att skolan är väldigt inriktat mot natur. Det är den största anledningen. Eftersom jag inte vet riktigt vad jag vill bli i framtiden, är natur ett brett program och man kan bli mycket efter gymnasiet. ED är jättebra och jag älskar min klass, alla umgås med alla. Alla har samma intressen Det är roligt att man går igenom gymnasieåren tillsammans. Jag ser mycket fram emot de sista åren, Läsa vidare på högskolan det vill jag, men vad jag bli, vet jag inte riktigt. Därför valde jag NA för det är brett, men jag funderar på lärare.

CARLO ASSAF, NA 2018

” Jag var säker att jag ville gå teknikprogrammet och ED kändes som en stor, bra och trygg skola och de hade teknikprogrammet jag ville gå. Jag vill gärna gå Arkitektur och design och det lockade mig till teknikprogrammet, för att jag tycker det är jätteroligt med dessa ämnen, därför valde jag teknikprogrammet. Jag trivs jättebra på ED och det är precis som jag hade hoppats på och tänkt, en bra och trygg skola. Det är väldigt rolig att lära känna många nya människor. Efter gymnasiet vill jag först ta ett sabbatsår och resa och göra lite allt möjligt och sedan kanske plugga vidare. Jag tycker arkitektur är kul och arkitekt är en dröm.

AGNES PETERSSON, TE 2018