Elevröster 2017

Här kan du läsa vad sex elever tycker om ED som sitt gymnasieval, samt var de ser sig i framtiden.

"Jag valde TE på ED då jag hört att det var bra utbildning med bra lärare på en bra skola. Jag har alltid tänkt att gå ett brett program för att ge mig många möjligheter. Det är bra att gå på ED, med bra lärare och sköna kompisar. Jag förväntar mig att tiden på ED ska bli rolig och att jag får meriter för högskolelivet. Efter gymnasiet tänker jag jobba ihop lite pengar för att sedan resa. Sedan när jag känner mig redo vill jag börja studera igen, förmodligen till civilingenjör."

JONATHAN EDSTRÖM, TE 2017

"Jag valde ED då jag hört gott om lärarna och skolan. Valet av EK på ED blev för att det ger en bra bas inför framtiden. Det är väldigt roligt att gå på ED, med en härlig gemenskap. Många har valt EK utefter intresse och när alla programmet vill samma sak får man mer studiemotivation. Efter gymnasiet tar jag nog ett sabbatsår för att resa innan jag pluggar vidare på högskolan. I framtiden jobbar jag inom ekonomi eller som mäklare."

ANNA FRIBERG, EK 2017

"Jag valde VO på ED för att jag hade läst mycket om skolan och det verkade bra här. Jag valde VO för att jag gillar vårdämnena. Det är bra på ED med alla lärare och jag gillar skolan. Jag vill få så mycket nytta som möjligt av min tid här på ED. Efter gymnasiet skulle jag vilja plugga vidare till psykolog, vilket jag kanske arbetar som i framtiden parallellt med min fotbollskarriär."

AHMED AL JOLAN, VO 2017

"Jag hade också hört att ED var en bra skola med väldigt utmanande skoluppgifter och bra lärare. Jag lockades till just SA då jag är intresserad av samhällsfrågor från hela världen. På ED är det trevliga lärare och elever. Jag har som förväntan att vara nöjd med min egen prestation när jag tar studenten. Efter gymnasiet vill jag fortsätta plugga, helst utomlands. I framtiden skulle jag vilja jobba som advokat eller diplomat."

ROMANCE AL-KORKES, SA 2017

"Jag hade hört gott om VF på ED från släktingar som gått här, och de sa att ED är en bra skola och att VF ger en bra utbildning. Jag var heller inte så sugen på att gå på högskola, men jag kommer att läsa in behörighet till högskola. Det är bra på ED, maten är fantastisk. Jag vill att tiden på ED ska ge mig möjlighet att lära mig så mycket som jag kan. Efter åren på ED hoppas jag få jobb som rörmokare. I framtiden kanske jag har egen firma."

LIAM BERGMAN, VF 2017

"För mig var det lätt att välja NA på ED, för mina syskon har gått här innan. Jag har hört mycket bra om NA och jag gillar naturämnena. Jag tycker ED är en mycket bra skola med fantastisk atmosfär och bra lärare, där jag blir motiverad att plugga. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra efter gymnasiet, men vill sikta på något där jag kan hjälpa andra. I framtiden ser jag mig boende utomlands.

BALSAM SHEKLI, NA 2017