Elevröster 2016

Här kan du läsa vad sex elever tycker om ED som sitt gymnasieval, samt var de ser sig i framtiden.

"Jag hade även hört att ED är den bästa skolan för just NA. Jag trivs väldigt bra på ED och det går sällan en dag utan skratt och lärande tillsammans. Jag tror att mina år på ED kommer att förbereda mig väl inför högskoletiden."

NILS LINDELL, NA 2016

"Jag hade hört mycket bra om ED och VO:s duktiga lärare. Att gå VO på ED slår för mig två flugor i en smäll. Jag får grundläggande behörighet till högskolan samtidigt som jag kan jobba som undersköterska. I framtiden har jag vidareutbildat mig inom ambulansen och bor och jobbar i Göteborg."

EMELIE HOLMESJÖ, VO 2016

"Jag hade hört att ED är en bra skola och jag kände att här får jag möjlighet att plugga. Jag tycker att det är roligt att gå på ED och har fått nya kompisar här, vilket jag hoppades på när jag började. Jag trivs på mitt fadderföretag och får där extra hjälp med skoluppgifterna. I framtiden kommer jag jobba med något inom ekonomi."

JONATHAN BOSMYR, EK 2016

"Jag hade hört att det är fokus på studier på ED och att man på SA förbereds för det som kommer efter gymnasiet, och att SA ger breda möjligheter vidare. Lärarna på SA är väldigt bra, vilket jag gillar. Jag kommer att plugga vidare till ett yrke där jag kan hjälpa andra så som psykolog eller advokat."

SANDRA SHAMAOON, SA 2016

"ED är en jättebra skola och det är bra lärare med koll på grejorna. Jag tror att jag kommer få tre bra år på ED, då jag får träffa kompisar och kan njuta av de sista skolåren. I framtiden ser jag mig som anställd rörmokare, men jag tror att jag kommer ta mig tid att resa utomlands innan jag börjar jobba på allvar."

JOAKIM LAAGO, VF 2016

"Jag var intresserad av ämnen inom den samhällsbyggande inriktningen. Jag hade hört bra om ED och dess trevliga miljö. På ED har vi bra och trevliga lärare som kan sina ämnen. Under min tid på ED hoppas jag kunna se vad jobb inom teknik-branschen kan innebära. I framtiden jobbar jag som byggnadsingenjör eller arkitekt inom ett större företag, eller så driver jag eget."

GABRIELLA REINHARD, TE 2016